Disney Chat

End Chat

Disney Infinity Ditt spel. Din värld. Du bestämmer.

• Console
  • PC

Hur kan jag spela Disney Infinity på min konsol?

posted on 2014/08/01

Vad är Disney Infinity?
Disney Infinity introducerar ett helt nytt universum där spelare har tidigare oskådad frihet och oändliga möjligheter att skapa berättelser och spelupplevelser med omtyckta Disney-figurer. På spelkonsoler kan du spela i våra Disney-Play sets eller skapa din egen värld i din Toy Box. I onlinevärlden och på din iPad kan du spela i din Toy Box.

topp

Jag startade precis Disney Infinity för första gången. Det är en gnista mitt på skärmen. Vad gör jag nu?
Som berättarrösten säger, "Varje stor idé börjar med en liten gnista fantasi." Använd kontrollerna som visas på skärmen, flytta runt gnistan över stjärnhimlen för att röra vid de blå gnistorna och växa. "Med tid...", fortsätter berättaren, "... omsorg och en känsla av äventyr, börjar den att växa..." Den lysande gnistan susar genom rymden tills den exploderar i mängder av färger. Flytta gnistan framåt för att lysa upp världen. Rör dig mot den svävande trappan som leder upp till en järnport. Mattan rullas ut, och leder dig fram till Musse Pigg som trollkarlens lärling. Följ honom för att klara av handledningen.

topp

Gå från Play set till Toy Box.
För att gå från Play set till Toy Box, pausa spelet och välj "Avsluta" från pausmenyn. När du bekräftat genom att välja "Ja" tas du till Disney Infinitys huvudmeny. Här kan du välja vilket Play set du vill spela i. Försäkra dig om att du ställt en Play set-del på Disney Infinity-basen samt att du har en kompatibel figur. (Till exempel Blixten McQueen och Play set-delen för Bilar.)

OBS: Om du redan har ett sparat Play set-spel kan du besöka den röda (resa) plattan vid Disney Infinity-hubben. (Eller pausa spelet och välja "Res".) I resemenyn, välj "Ladda" och sedan det Play set du vill spela i.

topp

Wii-flerspelarläge
På grund av utrymmesbegränsningar på Wii-plattformen, var vissa designval tvungna att göras gällande spelet. I fallet med flerspelarläge, bestämde vi oss att fokusera på Toy Box-läget över Play set, eftersom vi ville att alla spelare skulle kunna bygga och spela sina egna skapelser tillsammans med andra.

topp

Hur löser jag in en kod?
För att lösa in Disney Infinity-webbkoder behöver du bara följa dessa enkla steg:

1. Logga in på ditt Disney Infinity-konto på infinity.disney.com/se
2. Ange din kod i inlösningsrutan
3. Klicka på "Skicka"

topp

Varför kan jag inte spela med alla mina figurer i Play set?

Play set är särskilda Disney-världar. För att våra spelare ska kunna leva sig in i dessa miljöer tillåter vi inte att figurer från andra världar går med i den. Du kan dock plocka och blanda alla dina Disneyfigurer och skapa din egen värld i din Toy Box.

topp

Gnistor, stjärnor och snurr!

Att samla gnistor i Play set hjälper din figur att öka i nivå! Klara av uppdrag för att tjäna in stjärnor. Samla in stjärnor för att tjäna snurr. Snurr kan du använda i leksaksvalvet för att samla fler leksaker!

topp

Är spelet likadant på alla plattformar?

Xbox 360-, PlayStation 3- och Wii U-versionerna erbjuder liknande spelupplevelse, med undantag för kontroller och särskilda plattformsspecifika funktioner.

Wii-versionen är lite annorlunda. Det finns tvåspelarläge med delad skärm i Toy Box, men Play sets är endast för en spelare. Toy Box-läget är även uppdelat i 6 olika Toy Box-sorter som använder olika uppsättningar leksaker.

3DS-spelet är helt annorlunda, och innehåller inte Toy Box-läget. Det är ett spel där du kan tävla på ditt helt eget Toy Box-spelbräde! Sätt dina förmågor på prov i över 50 olika minispel.

Onlinespelet och mobilapparna innehåller endast Toy Box-delen av spelet.

topp

Hur förändras Hjältehallen?

Allt eftersom du spelar med fler Disney Infinity-figurer, ökar dina figurers nivå, använder Power discar och tjänar stjärnor kommer din Hjältehall att växa och förändras!

topp

Hur skiljer sig Nintendo 3DS-spelet från de andra?

Nintendo 3DS-versionen är en spännande upplevelse på ett annat sätt än de andra versionerna av Disney Infinity, men den använder samma Disney Infinity-figurer och Power discar.

Här kan du tävla på ditt helt egna Toy Box-spelbräde! Kör, hoppa, klättra och skjut, sätt dina förmågor på prov i över 50 olika minispel!

topp

Hur länge tar det att spela igenom Play set?

De flesta spelare kommer att ta sig igenom varje Play set på ungefär 6-10 timmar styck, och med din Toy Box har du oändligt med speltid!

topp

Varför borde jag länka min konsol-ID till mitt Disney-konto?

När ditt konsol-ID är länkat till ditt Disney-konto kommer du att kunna ansluta till onlineupplevelsen. Detta ger dig tillgång till att ladda upp din egen Toy Box så att andra kan spela i den, och även att ladda ned andra Toy Boxar att utforska. Detta låter dig även överföra din Toy Box till andra plattformar.

topp

Vad betyder  "ta ägarskap " och  "gäst "?

Om du  "tar ägarskap " av en Disney Infinity-figur kommer figuren att kopplas till din länkade profil och spåra spelstatistik. Om du spelar som  "gäst " kan du öka figurens nivå, men den är inte kopplad till din profil och du kan inte spåra dess spelstatistik.

Att ta ägarskap av en figur tillåter användaren att  "äga " den figuren. Figurens erfarenhetsnivå återställs till 0 och du kan öka figurens nivå och spåra dess spelstatistik. Att spela som gäst räknas inte för Hjältehallen-framsteg eller prestationer/trophies.

Till exempel, om du har ägarskap för en figur och tar med den till en väns hus kan de spela med figuren som gäst och öka dess nivå. När du tar tillbaka den till din konsol, kommer figuren att vara den nivå den ökats till. Om din vän har tagit ägarskap av figuren i sitt spel återställs figurens nivå till 0, men du tappar inte dina framsteg när du tar tillbaka den till din konsol. Ta helt enkelt ägarskap igen för att återställa den till din sparade nivå.

topp

Om min kompis "tar över" en av mina figurer, kommer den att förlora alla mina framsteg?

Alla dina spelframsteg sparas fortfarande på din lokala enhet. Så länge din vän ger tillbaka din figur kommer den att känna igen din tidigare erfarenhetsnivå.

topp

Vad händer om jag tappar bort min figur, eller om den går sönder? Tappar jag alla mina framsteg?

Nej, dina spelframsteg sparas på din lokala enhet.

topp

Om jag köper en fristående figur, kan jag använda den i min väns spel även om jag inte har startpaketet?

Ja! Om din vän har startpaketet kan du spela på deras enhet.

topp

Jag jag spela över olika plattformar? T.ex. om jag spelar på Xbox 360 och min vän spelar på PlayStation 3?

Nej, men du kan spela med vänner som spelar på samma sorts spelkonsol. T.ex. kan du spela på Xbox 360 med andra vänner som också spelar på Xbox 360. Du kan även ta med din figur till en vän och spela med den på deras konsol.

topp

Är vissa figurer mer sällsynta än andra?

De flesta figurerna är tillgängliga i samma antal. Dock finns det några exklusiva Infinite-figurer som bara är tillgängliga hos Toys R Us.

topp

Är vissa Power discar mer sällsynta än andra?

Ja, vissa Power discar finns bara i begränsat antal.

topp